Fietskoeriers

In Nederland is er al jarenlang een forse stijging te zien in het aantal fietskoeriers. Niet alleen postbedrijven en pakketdiensten maken dankbaar gebruik van de fiets als vervoersmiddel, maar ook bezorgservices voor maaltijden en etenswaren verschijnen steeds vaker op de fiets in ons straatbeeld. Een heel logisch gevolg natuurlijk wanneer je jezelf bedenkt dat milieubewustheid steeds hoger in het vaandel komt te staan bij de gemiddelde Nederlander.

Daarnaast is het in grotere steden vaak zo druk geworden op de wegen, dat koeriers per fiets vele malen sneller op de plaats van bestemming zijn in vergelijking met de koeriers die zich per auto of bestelwagen verplaatsen. Er is overigens nog een groot voordeel aan het gebruik van de fiets voor koerierswerk, en dat is het gemak waarmee je een fiets kunt parkeren. Dit is met een scooter al een stuk onhandiger, en met een auto of bestelwagen soms gewoonweg onmogelijk. Daardoor worden meer dan eens vreemde capriolen uitgehaald door koeriers waardoor zijzelf en andere weggebruikers in gevaar worden gebracht.

Aan de slag gaan als fietskoerier is daarom helemaal zo’n gek idee nog niet. In de basis heb je slechts een fiets nodig en een fatsoenlijke tas waarin je de spullen die je moet vervoeren kwijt kunt. Een fatsoenlijke koeriersfiets met een laadbak is natuurlijk geen overbodige luxe. Dit zijn doorgaans fietsen met een vrij hoog aanschafbedrag, en je kunt natuurlijk altijd een bedrijfslening afsluiten bij Qeld om je fietskoeriersbedrijf een vliegende start te geven. Het is tevens streng aan te raden om een degelijke verzekering af te sluiten wanneer je als fietskoerier aan de slag gaat. Een aansprakelijkheidsverzekering is in dit geval erg verstandig, gezien je spullen van anderen zult vervoeren die waardevol kunnen zijn. Je wilt jezelf immers te allen tijde indekken tegen diefstal, schade of verlies van de pakketjes.

Related Posts

ezy