Fietsen met een jurk aan

In de meeste gevallen zie je mensen op de fiets met een broek aan. Het is echter heel goed mogelijk om met een jurk voor dames aan te fietsen. Als het om rijden op een echte sportfiets gaat zal niemand hier iets voor voelen, maar een fiets is ook een transportmiddel. Naar het werk of naar een feestje gedragen zijn jurken voor dames een erg geliefd kledingstuk. Sommige vrouwen pakken liever de auto omdat ze het foutieve beeld hebben dat fietsen met een jurk aan onhandig is of dat er teveel bloot zichtbaar is tijdens het fietsen.

Damesfietsen

Er zit niet voor niets verschil tussen een damesfiets en een herenfiets. Vroeger was jurken dragen voor dames de standaardnorm. Om gemakkelijk met een jurk aan op de fiets te stappen heeft een damesfiets geen hoge stang, maar een gebogen, lage stang. De komst van de damesfiets gaf vrouwen de mogelijkheid om zich verder van het huis te begeven. Gaandeweg heeft de fiets invloed gekregen op de kleding omdat de korsetten en de hele lange jurken dames belemmerden in het fietsen. Door deze ontwikkeling heeft de fiets veel activiteiten van de vrouwenbeweging gestimuleerd.

De eerste damesfiets was de zogeheten omafiets . Later kwamen er moderne modellen, maar tot op heden is de omafiets een populaire fiets. Wanneer je lekker in de natuur gaat fietsen kan dit prima met een van de vele luchtige jurken voor dames. Met een strakkere jurk is het lastiger fietsen, maar dat geldt natuurlijk voor alle kleding die strak zit. Een strakke rok of jurk heeft de neiging om tijdens het fietsen omhoog te kruipen, zodat het kan gebeuren dat je onderbroek zichtbaar wordt.

Opkomst van de uniseks fietsen

De damesfiets is niet uitgevonden omdat dames meer moeite zouden hebben met het op een fiets stappen, maar heeft dus vooral met de kleding van toen te maken. Het is echter wel duidelijk dat het opstappen met een lage instap gemakkelijker is dan opstappen op een fiets met een hoge stang, ook zonder jurken. Omdat ook mannen steeds meer voor gemak gaan, is er een uniseks fiets ontworpen. Daarbij is de boog wel iets hoger dan bij de originele damesfiets, maar ook op deze fiets is het dragen van jurken tijdens het fietsen nog prima mogelijk.

Related Posts

ezy