Sportkleding voor een mountainbiker

Mountainbiken is één van de ruigere sporten. Ook voor amateurs is het daarom belangrijk om flink wat basisuitrusting aan te schaffen. Met onderstaande kleding en accessoires van de sportwebshop https://www.aimnsportswear.nl bescherm je jezelf en maak je het makkelijker om je prestaties op de fiets te verbeteren.

Ademende wielerkleding

Speciale wielerkleding houdt je zelfs op de heetste dagen koel genoeg. Dat is belangrijk, want mountainbiken is een intensieve sport, waarbij je lichaamstemperatuur van nature al flink stijgt. Voor ritjes van de late herfst tot het voorjaar kun je kiezen voor een broek en wielershirt met een iets dikkere voering. Zoek op https://www.aimnsportswear.nl naar kleding die aangepast is op het seizoen.

Solide hoofdhelm

Een helm is een must als je gaat mountainbiken. Niemand wil er immers aan denken wat er gebeurt wanneer je zonder hoofdbescherming met je hoofd tegen een boom knalt! Elke helm biedt een bepaald niveau van bescherming, en welke jij gaat kopen hangt af van je budget en van het risico van je routes. Behalve essentiële bescherming tegen hoofdletsel houdt een goede helm van https://www.aimnsportswear.nl bovendien het zonlicht uit je ogen, waardoor de kans op ongelukken nóg verder afneemt.

Zonnebril

Ook de bril heeft een dubbele functie voor een mountainbiker. Deze brillen zijn vaak donker of getint en verminderen daardoor de reflectie van de zon, zodat jij prima ziet waar het pad is en welke obstakels er zich bevinden. Ten tweede beschermt een bril voor mountainbikers je kwetsbare ogen tegen zwiepende takken, irriterend stof, opspattende steentjes en botsingen met insecten. Stuk voor stuk factoren die jouw favoriete sport op een pijnlijke manier kunnen verstoren.

Handschoenen

Handschoenen die speciaal voor het mountainbiken zijn gemaakt hebben meerdere functies. Ze zorgen dat je een goede grip op je stuur houdt, zelfs wanneer je handpalmen klam zijn van het zweet. Ze houden je handen bovendien warm in de koudere dagen van het jaar. Handschoenen zijn gevoerd met gel of schuim, en verminderen daardoor de trillingen van het fietsen, wat wel zo comfortabel is. Tenslotte beschermen handschoenen je gevoelige ledematen tegen een aanvaring met doornstruiken, boomstammetjes en prikkeldraad.

Wielerschoenen

Wielerschoenen en overschoenen zorgen dat je voeten de maximale trapkracht kunnen overbrengen. Ze klikken vaak vast aan de pedalen, waardoor wegschieten bijna onmogelijk is. Sommige wielerschoenen van https://www.aimnsportswear.nl zijn waterbestendig – wel zo handig in ons land. In deze schoenen draag je goed ademende sokken van hoge kwaliteit om blaren te voorkomen.

Related Posts

ezy