Vloerbedekking in de fietsenwinkel

Een fietsenwinkel is wellicht niet de eerste plek waar je vloerkleden en tapijten verwacht. Maar waarom eigenlijk niet? Toegegeven, het lijkt niet de meest praktische vorm van bedekking die je in een fietsenwinkel op de vloer kunt leggen, maar de fietsen zijn schoon en de banden zijn nieuw, en je kunt een vloerkleed zwart of grijs neerleggen zodat je een schone uitstraling blijft houden.

Thuiskomen in de winkel

In het fietsenwinkel in Drenthe hebben twee broers in ieder geval dit plan ten uitvoer gebracht, en met succes. De gebroeders Stuurwold hadden als basisinsteek dat hun fietsenwinkel een sfeer moest oproepen waarin de klant zich thuis voelt – alsof ze hun eigen huiskamer inlopen. Er werden zelfs verschillende horecabedrijven en kledingzaken bezocht om inspiratie op te doen. Er is dan ook weinig metaal te vinden: de plafonds zijn niet industrieel en een moderne inrichting met strakke hoeken zijn achterwege gelaten. Als kers op de taart ligt er tapijt en een vloerkleed op de grond. Dit zwarte vloerkleed zorgt absoluut voor een hele eigen huiselijke sfeer, en de klanten zeggen dit enorm te waarderen.

Klant is familie

De gebroeders Stuurwold willen met hun klanten een band opbouwen die familiair aanvoelt, een vertrouwensrelatie, zoals je die met familie ook hebt. Ze nemen dan ook graag de tijd voor hun klanten, en stellen het als hun belangrijkste doel om altijd met hun service klaar te staan. De klant is koning, maar daarnaast ook familie. Klanten moeten met een goed gevoel hun aankoop doen, en blij naar buiten fietsen. En daar komt meer bij kijken dan het vinden van de juiste fiets.

De fietsenwinkel moest dus een gevoel van thuiskomen geven. Het doel was een plek te creëren waar mensen graag naar binnen wilden wandelen, en rond wilden lopen.

Vloerbedekking

En dat is gelukt! De vloerbedekking op de grond voelt zacht en welkom zodra je de winkel binnenstapt, en de winkel straalt veel warmte uit. Er zijn kleuren gebruikt die je zo in het interieur van een woning tegen zou kunnen komen, en er zijn veel houten accenten aangebracht die bijdragen aan een warme uitstraling. Er hangen afbeeldingen, sfeervolle lijstjes met gezellige foto’s aan de muur en de winkel bevat een hele selectie aan meubels die het gevoel van een woonkamer versterken.

De klanten zijn vooral erg enthousiast over de vloerbedekking, omdat je zoiets niet verwacht in een fietsenwinkel. Meestal tref je daar een harde vloer die erg de sfeer bepaalt.

Missie geslaagd

De verkoopgesprekken verlopen dan ook heel ontspannen en de klanten voelen zich duidelijk op hun gemak. Ook de broers staan er tevreden en rustig bij. Ze hebben alle aandacht voor hun klanten, en de fietsen gaan als warme broodjes over de toonbank. En de missie is geslaagd: iedereen verlaat glimlachend de winkel.

Related Posts

ezy