Het succes van Matthieu van der Poel

Voor wie het fietsen de afgelopen tijd een beetje heeft gevolgd is de naam Mathieu van der Poel wel bekend. Deze alleskunner werd geboren België maar is wel degelijk een Nederlander. Dat hij aanleg had voor alles wat met fietsen te maken heeft werd al snel duidelijk. Het zit dan ook echt in de familie, want zijn vader Adri van der Poel is een welbekende naam in de wereld van het wielrenner.

Doordat van der Poel zowel op de weg, op de mountainbike en in het veld rijdt, doet hij aan enorm veel wedstrijden mee in een seizoen. Hij werd recent wederom wereldkampioen veldrijden in België, een titel die niemand verbaasde. Voor aanvang van de wedstrijd was hij namelijk al de torenhoge favoriet. Deze status weet hij dan ook nog eens keer op keer waar te maken.

Nog geen maand later pakte hij alweer zijn eerste zege in het nieuwe seizoen op de weg. Daar gaat hij zich nu voorlopig op focussen. Omdat hij pas 24 jaar oud is lijkt niets een veelbelovende en lange loopbaan vol successen en overwinningen in de weg te staan. Door zijn klasse is hij voor de meeste tegenstanders nauwelijks te bestrijden.

Of Mathieu van der Poel zich in de toekomst op slechts één enkele discipline gaat richten lijkt nog gissen. Vooralsnog combineert hij alles en lijkt dit totaal niet van negatieve invloed op zijn resultaten te zijn. Sterker nog, het lijkt er eerder op dat het hem alleen maar beter en completer maakt als renner in het algemeen. De mate van talent waarover hij beschikt is dan ook niet velen gegeven, waardoor hij altijd een stukje extra lijkt te kunnen geven.

Related Posts

ezy