Nederland fietsland

Overal om je heen zie je in ons land mensen fietsen. Dit is niet zo vreemd, want met het vlakke landschap is Nederland een ideale plek om je lekker uit te leven op de tweewieler. Het is voor niemand gek om op de fiets naar het werk te gaan, want zelfs de minister president doet dit zo af en toe. In de grote steden kun je op de centrale stations al helemaal duizenden fietsen zien staan. Vooral in de plaatsen waarin veel studenten wonen zie je deze overal. Het is dan ook een goedkoop en makkelijk vervoermiddel. Je bent er immers als gauw een stuk mobieler mee dan met een auto of zelfs een scooter.

Fietsen zijn dus big business in Nederland, terwijl dit grappig genoeg bijna nergens anders ter wereld het geval is. Fietsen wordt wel in steeds meer andere landen gestimuleerd, onder andere met de aanleg van fietspaden en op andere manieren, omdat het ook voor de gezondheid heel erg goed is. Er zijn plaatsen genoeg waar heel veel mensen zo ongeveer alles met de auto doen. Wanneer er veel gefietst wordt is dit dus al een stuk beter voor de basisconditie en dus de algehele gezondheid. Mits de juiste voorzieningen daar zijn en het veilig is voor mensen om op de fiets op pad te gaan is het dan ook voor iedereen een aanrader.

Het aanschaffen van een fiets hoeft helemaal niet veel te kosten. In Nederland zijn er zelfs veel meer fietsen dan dat er mensen zijn. Een prettig gevolg hiervan is dat er heel veel oude en tweedehands fietsen te koop zijn, voor vaak een zacht prijsje. Zo koop je eventueel ook online fietskleding op https://kidsbrandstore.nl/ waar dit ook voor kinderen te krijgen is. Vooral voor ritjes om de deur is een tweedehands fiets een prima alternatief voor een nieuw exemplaar. Op deze manier hoef je jezelf er immers ook een stuk minder druk om te maken als een fiets een keer kapot gaat. Voor de langere afstanden is het wel raadzaam om een goede fiets te kopen die van alle gemakken is voorzien.

De toerrijders kunnen in Nederland al evengoed hun hart ophalen. Er zijn in allerlei gebieden talloze fietsroutes om uit te proberen met allemaal een eigen karakter. Indien je liever zelf op pad gaat en een en ander uit wilt stippelen is er tevens de mogelijkheid om een fietskaart te kopen. Deze zijn speciaal gemaakt om alle fietspaden en wegen in kaart te brengen zodat het voor fietsers eenvoudig is om te zien waar ze allemaal naartoe kunnen. Bepaalde gebieden zijn een lust voor het oog om doorheen te rijden op je stalen ros, zeker wanneer het weer ook nog een beetje meewerkt. Redenen genoeg dus om eens op de fiets te stappen en te genieten van al het moois wat er te zien is.

Related Posts

ezy