Tweedehands fietsen

De handel in tweedehands fietsen is er een waar ongekend veel vraag naar is. In een land waar meer fietsen op zich dan personen zijn gehuisvest is dit niet zo heel vreemd te noemen. Naar schatting zijn er in Nederland in totaal zelfs meer dan 20 miljoen fietsen. Een enorm aantal natuurlijk. Hier moet wel bij gezegd worden dat heel veel van deze fietsen niet of nauwelijks meer gebruikt worden. Men heeft soms de gewoonte om een kapotte fiets voor lange tijd te laten staan zonder hier iets aan te doen. Kijk alleen al eens om je heen in de grote steden en je ziet talloze tweewielers die niet meer in al te beste staat zijn.

Deze enorme hoeveelheid aan fietsen heeft gelukkig wel degelijk een groot voordeel. Het hoeft zeker niet veel te kosten om ergens een tweedehands fiets op de kop te tikken. Voor velen is dit een interessante optie. Een nieuwe fiets kost immers veel geld en dat kan gezien worden als een uitgave die niet nodig is. Wanneer iemand bijvoorbeeld niet van plan is een fiets heel frequent te gaan gebruiken of bang is dat deze kapot kan gaan of gestolen kan worden. In dat geval zijn er talloze mogelijkheden om ergens een tweedehands fiets aan te schaffen.

Overal zijn tweedehands fietsen te verkrijgen. Dit kan vaak bij een plaatselijke fietsenwinkel. Hier staan niet zelden buiten alle nieuwe fietsen die verkocht worden een aantal gebruikte modellen die vervolgens opnieuw verkocht worden. Maar er is nog veel meer. Zo kun je online soms zelfs gratis fietsen afhalen bij mensen die hier graag vanaf willen. Als je dus even goed speurt en rondkijkt zul je er al snel achter komen dat je voor heel weinig of zelfs helemaal niets aan een fiets kunt komen. Mocht het niet naar wens zijn dan heeft het sowieso niet veel gekost, dat scheelt natuurlijk al weer.

Indien je zelf van een fiets af wilt of er teveel hebt kun je deze ook weer gemakkelijk verkopen. Er zijn plaatsen genoeg waar mensen graag nog iets geven voor een gebruikte fiets. Zeker als deze niet al te oud is en nog niet heel veel gebruikt kan er nog goed geld voor gevraagd worden. Zelfs het aanschaffen van gebruikte fietsen om deze vervolgens op te knappen en met winst weer door te verkopen is soms een lucratieve handel waar sommigen dan weer gretig gebruik van maken.

Related Posts

ezy